Viyola ve Piyano Resitali

Dünya Prömiyeri

VİYOLA: DOÇ. BARIŞ KEREM BAHAR

PİYANO: DOÇ. TAYFUN İLHAN

Kariyerlerini Ankara’da sürdürmekte olan üç önemli müzisyenden Türkiye prömiyerlerini içeren çok özel bir proje Sevda Cenap And Vakfı’nın saygın çatısı altında Turkish Viola Society’nin ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın katkılarıyla hayat buluyor.

Türkiye prömiyerlerini içeren bu projede yer alan Barış Kerem Bahar dünyanın en uzun soluklu enstrüman topluluğu olan International Viola Society’nin resmi parçası Turkish Vola Society’nin kurucu başkanı, Ulusal Viyola Günleri’nin Genel Sanat Yönetmenidir. Topluluğun temel amacı Türk bestecilerinin eserlerini dünyaya duyurmak, eser üretimine teşvik etmek, Türk sanatçıları dünyaya tanıtabilmektir. Birçok Türk eserinin Dünya prömiyerini yapan Bahar’ın kendi besteleri de yakın zamanda Amerika’da önemli nota basım firması Gems Music Pub. tarafından basılmış ilk Türk eseridir. Kendisi, bu projede yer alan Tayfun İlhan ile birlikte Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Doçent olarak görev yapmakta. İkili ulusal ve uluslararası etkinliklerini sürdürmektedir.

Son yıllarda yaptığı film müzikleriyle de adından sıkça söz ettiren besteci Onur Özmen isw Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda görev yapmaktadır. Birçok eseri ülkemizde senfoni orkestraları tarafından da seslendirilmektedir.

Projenin amacı Onur Özmen’in viyola ve piyano için bestelediği eserleri seslendirmek, kaydetmek, bu etkinlikler aracılığı ile Ankara’yı, Türk Müziğini tanıtabilmektir. Projede yer alan Bahar Türküsü,

Meddah Süiti gibi eserler ilk defa seslendirilecektir. Eserlerin dünya prömiyeri Barış Kerem Bahar ve Karolina Krupa tarafından 4 Mart 2022 tarihinde Polonya Krakow Ulusal Müzesi’nin tarihi konser salonunda gerçekleştirilmiştir.

Uzun soluklu bir projenin önemli bir adımı olan konser 14 Mayıs 2022 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda saat 17:00’da gerçekleştirilecektir.