Dostluğun Sesi 8 Mart Konseri

Dostluğun Sesi Korosu’ndan

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne Özel İki Konser

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından kurulan ve şef Zuhal Kaynar yönetimindeki Dostluğun Sesi Korosu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle aynı gün iki konser verecek.

İlk konserlerini 8 Mart 2024 Cuma saat 13.30’da Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik topluluğu tarafından düzenlenen “FemmeFest” etkinliğinde verecek olan koromuz ikinci konserini ise aynı gün saat 17.30’da Taurus Alışveriş Merkezi tarafından düzenlenen "Taurus'ta Her Yer Kadınla Güzel" temalı etkinlikler kapsamında günün anlamına özel hazırladıkları programla verecekler.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde Ocak 2016‘da kurulan “Dostluğun Sesi” Korosu, şef Zuhal Kaynar yönetiminde çok sesli müziğe gönül vermiş farklı mesleklerden kadınlardan oluşan grup ile başladığı çalışmalarını, yeni koristlerin de katılımıyla sayıca büyürken, repertuarını da yenileyerek ve genişleterek sürdürmektedir.

Çeşitli meslek gruplarından gelen kadınlardan oluşan Dostluğun Sesi Korosu Türk ezgilerinden dünyanın değişik bölgelerinden halk ezgilerine, 50-60’ların film müziklerinden bugünlere, protest şarkılardan kadın şarkılarına uzanan bir repertuara sahip.

Yedi yıllık sürede özel konserleri yanında sosyal ve kültürel içerikli birçok etkinliğe konserleriyle katkıda bulunan Dostluğun Sesi Korosu bu anlamda Türk- Amerikan Derneği, Türk-Çin Kadın Dernekleri, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği, Dil Derneği gibi dernekler yararına konserler vermiştir.

Ayrıca Bursa Dünya Müziği Derneği Karma Korosu’yla, SCA Müzik Vakfı ve Dünya Müzik Derneği organizasyonları ile Ankara ve Bursa’da ortak konserler düzenlemiştir.

Koro sekizinci yılında bu doğrultuda çalışmalarına devam ederken, ülke genelindeki Korolar Şenlikleri için heyecanla hazırlıklarını sürdürmektedir.