2.Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması

Devlet Sanatçısı Suna KAN adına

17-21 2022 tarihleri arasında

“2. Suna KAN Uluslararası Keman Yarışması” düzenliyor

Derneğin daha önceki yıllarda birçok defa ulusal olarak organize ettiği yarışmalar, bu sene de “2. Uluslararası Suna KAN Keman Yarışması” olarak devam ediyor.

Devlet Sanatçısı Suna KAN adına 17-21 Ekim 2022 tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe yerleşkesinde gerçekleşecek yarışmanın akış tarihleri

1. Tur   17 Ekim 2022 saat 10.00

2. Tur   18 Ekim 2022 saat 10.00

Final   21 Ekim 2022 saat 14.00’de başlayacaktır.

Saat 19.30 da H.Ü. Senfoni Orkestrası eşliğinde “2.Uluslararası Suna KAN Keman Yarışması” birincisi “ADK-DER 6. Beste Yarışması” birincisinin eserini seslendirilecektir. Yarışmalarımızın Ödül Töreni ve Konserine tüm sanatseverler davetlidir.

“ADK-DER 6. Ulusal 6. Beste Keman Yarışması” jürisi Buntu Rumuzu ile yarışmamıza katılan Hasan Niyazi Tura‘nın eserini oy birliğiyle birinci seçilmiştir.

2. Uluslararası Suna Kan Keman Yarışması Destekleyen Kurum ve Kuruluşlar

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Karşıyaka Oda Orkestrası, Ankara Ticaret Odası, Medical Park Hastaneler Grubu

Jüri Üyeleri

Prof. Erol ERDİNÇ Orkestra Şefi,  Turgay ERDENER Besteci,  Mustafa ERDOĞAN Besteci-Orkestra Şefi, Bujor HOINIC Besteci-Orkestra Şefi, Burak TÜZÜN (H.Ü. ADK Orkestra Şefi)

“2. Suna KAN Uluslararası Keman Yarışması”na müracaat eden yerli ve yabancı adayların ön elemesi 10 -15 Eylül 2022 tarihleri arasında aşağıda isimleri yer alan tüm jüri üyeleri tarafından belirlenmiştir.

Yarışmanın Onursal Jüri Başkanı

Suna KAN (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı)

Jüri Başkanı

Tayfun BOZOK (Türkiye ADOB Konzertmaister – Bozok Quartet 1.Kemancısı-ADK-DER Yönetim Kurulu Üyesi