Left Side Event

Şakir Yolaç Anma Konseri

ŞAKİR YOLAÇ’I ANMA KONSERİ

Musiki Muallim Mektebi’nde eğitim gören ve yıllarca Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda görev yapan,  2015 yılında fiziki olarak aramızdan ayrılan obua sanatçısı Şakir Yolaç, yetiştirdiği iki öğrencisi Meral V. Leblebicioğlu ve Bengü Gülöksüz’ün öğrencileri yani müzikal torunlarının vereceği konser ile anılacak.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı ve Mamak Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Şakir Yolaç’ı Anma Konser’i bu değerli eğitmenin doğum gününde  22 Aralık 2022 Perşembe günü, saat 19.30’da, eğitim gördüğü okulda Musiki Muallim Mektebi’nde yapılacak.

Konserde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda hocalık yapan Meral V.Leblebicioğlu  ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı’nda hocalık yapan Bengü Gülöksüz’ün obua öğrencileri Hakan Gönen, Gülce Hanişoğlu, Nehir Göndermez, Doğa Temelli, korangle öğrencileri Simay Güngör ve  Tibet Sarı piyanist Simay Civelek eşliğinde bu enstrümanlar için bestelenmiş oda müziği eserlerini yorumlayacaklar.

Şakir Yolaç,

Obua sanatçısı Şakir Yolaç, 22 Aralık 1922’de Yozgat’ta doğdu. Musiki Muallim Mektebi üflemeli çalgılar obua bölümünde öğrenimine Eftal Günşıray ile başladı. 1940 yıllarında Einstein’ın Atatürk’e yazdığı mektup üzerine yurt dışından gelen müzisyenler arasından Rolf Rous ve daha sonra da Wunch, Şakir Yolaç’ın öğretmenliğini yaptı. 1941 yılında Konservatuvarı bitirerek aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası obua grubu üyesi oldu. Orkestra ve piyano eşliğinde konserler veren Yolaç, aynı zamanda Ankara Üflemeliler Beşlisi üyeliği de yaptı. 33 yıl boyunca 1. obua olarak CSO ve aynı zamanda da Ankara Devlet Operası’nda görev yaptıktan sonra 1973’te emekli oldu. 1977 yılından 1985 yılına kadar İzmir Devlet Konservatuvarı’nda öğretmenlik yaptı. 985 yılından 1996 yılına kadar ise Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda öğretmenlik yaptı.

Şakir Yolaç kendi yaşamını “Ben 1922 doğumluyum. Senfoni Orkestrası’nda 33 sene 1. obua çaldım, 54 sene çalıştım ve birçok öğrenci yetiştirdim.” sözleriyle özetlemiştir. Ve müzik için her zaman şunu söylemiştir  “Müzik ruhun sözsüz duasıdır.”