Viyola ve Piyano ile Romantik Döneme Yolculuk

VİYOLA VE PİYANO İLE ROMANTİK DÖNEME YOLCULUK

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı sizleri 15 Haziran 2017, Perşembe günü, saat 19.00’da, And Sanat’ta, uluslararası başarılarıyla ülkemizi temsil eden genç sanatçılar Selen Güleç ve Aylin Uysal ile Romantik döneme yolculuğa davet ediyor. Hummel, Glinka, Glasunov ve Brahms’ın eserlerinin seslendirileceği konser halka açık ve ücretsizdir.

Müziğe beş yaşında piyano çalarak başlayan Doruk Selen Güleç, on bir yaşına geldiğinde Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nın giriş sınavlarında başarılı oldu ve Prof. Koral Çalgan ile viyola çalışmalarına başladı. Ertesi yıl Çalgan’ın tayin olması sebebiyle Doç. B. Bediz Kınıklı’nın sınıfına geçti ve mezun olduğu 2010 senesine kadar çalışmalarını sürdürdü.

2005 yılında Ayvalık Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Prof. Vladimir Bukac ile çalıştı. İlk kez 2006 senesinde çalıştayına katıldığı Viyanalı Prof. Siegfried Führlinger ile 2010 senesine kadar yazları Avusturya’da kışları ise Türkiye’de düzenlenen çeşitli ustalık sınıflarında çalışmalarına devam etti. 2008 yılında Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nda, 2009 yılında ise Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi öğrencilerinden seçilerek kurulan Webern Senfoni Orkestrası’nda görev aldı.Solo çalışmalarının yanı sıra oda müziğine de önem veren sanatçı; Prof. Reyyan Yücelen Başaran, Prof. Kris Deprey, Prof. Patrick Bueckels, Prof. Filip Rathe, Prof. Timur Sergeyenia gibi oda müziği alanında deneyimli isimlerle çalıştı.

2015 senesinden beri H.Ü. Güzel Sanatlar Enstitüsü’nde Prof. B. Bediz Kınıklı ile sanatta yeterlilik çalışmalarını sürdürmekte olan Güleç, 2017 yılı Şubat ayından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası üyesidir.

Aylin Uysal, 1994 yılında yarı zamanlı öğrenci olarak girdiği H. Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’na 1995 yılında tam zamanlı öğrenci olarak devam etti. Yedi yıl boyunca çalıştığı Prof. Ayşe Savaşır’ın emekliliğinin ardından çalışmalarını Doç. Diler Argat ile sürdürdü. 2005 yılında Kanada’nın Montréal kentinde bulunan McGill University Schulich School of Music’i kazanarak Prof. Marina Mdivani’nin piyano sınıfına kabul edildi. 2007 yılında Master derecesini tamamladı. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde Prof. Ersin Onay ile piyano çalışmalarına devam etti ve bu süre içinde Opera ve Nefesli Çalgılar bölümlerinde korrepetitörlük yaptı. 2009 yılında Sanatta Yeterlik programına kabul edildiği H.Ü.Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Semra Pekman Kartal ile piyano çalışmalarını sürdürdü, Prof.Reyyan Başaran ile oda müziği çalıştı. “George Frederic Handel’in Klavsen için Sekiz Büyük Süit’i” isimli tez çalışmasıyla 2014 yılında Sanatta Yeterlik derecesini tamamladı.  Uysal, Hacettepe Üniversitesi, McGill University ve Bilkent Üniversitesi bünyesinde resitaller, sınıf konserleri, oda müziği ve eşlik konserleri vermiştir. Halen, H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde korrepetitör olarak görevini sürdürmekte, ensemble çalışmalarına ve Prof. Semra Pekman Kartal ile solo çalışmalarına devam etmektedir.

Vakfın “Sanat içinde sanat” ilkesinden hareketle Emine Süsoy Tezhip Atölyesi sergisi devam ederken düzenlenen konser ve etkinlikleri www.andmuzikvakfi.com adresinden takip edilebilirsiniz.