Left Side Event

Reng-i Ahenk Trio

Merve KARABEL - Flüt

2001 yılında Konya’da doğdu. 7. Sınıfta piyano eğitimine başladı. Hocalarının  desteği ile Güzel Sanatlar lisesine hazırlandı ve Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesini 1. Olarak kazandı.

Enstrüman seçiminde flüt seçti ve flüt çalışmalarına Mine MUSTUL ile devam etti. Lisede çok fazla konserlerde yer aldı. 2018 yılında okul ile beraber Ankara Korolar  Festivaline katıldı. 2016 yılında 3. sü düzenlenen  Marsyas Flüt yarışmasına katıldı. Lise de birçok kez solo konserler verdi. Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesini hem okul birincisi hem de müzik bölümü birincisi olarak bitirdi.Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nde görev   yapan Doç. Dr. Gözde YÜKSEL ile çalıştı, yetenek sınavlarına hazırlandı ve 2019 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını kazandı. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Anasanat dalı San. Öğr. Elemanı Gülsen Şatana’nın flüt sınıfına kabul edildi.

Hacettepe Senfoni Orkestrasıyla birlikte birçok konserde yer aldı, Rengim GÖKMEN, Burak TÜZÜN, Hasan Niyazi TURA, Naci ÖZGÜÇ gibi şeflerle çalıştı. Korrepetisyonda Simay CİVELEK ve Elvan ALPAGUT ULUÇINAR ile çalıştı. Oda müziği çalışmalarında Sedat CiVELEK ve Sibel Ayhan BAYER ile çalıştı. Antik Tınılar oda müziği grubunun bir üyesi. Eğitim hayatı boyunca oda müziği ve solo konserleri verdi. 2021 yılında Nicole Esposito’nun Masterclass’ına aktif olarak katıldı. 2022 yılında 3. kez düzenlenen Uluslararası Cahit KOPARAL flüt yarışmasına katıldı. Şu an da halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvar'ında Gülsen ŞATANA ile eğitimine devam etmektedir.

Desen UYSAL -Viyola

2003 yılında doğdu. 7 yaşından itibaren ailesinin sanat evinde başladığı keman eğitimi ile müzik kariyerine başladı.

2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Viyola Sanat Dalı’nda Prof. Bige Bediz KINIKLI ile eğitimine başladı. Hacettepe Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası, Hacettepe Senfoni Orkestrası, Anka Filarmoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, Ted Senfoni Orkestrası, Agora Senfoni Orkestrası,  Başkent Filarmoni Orkestrası gibi orkestralarda çaldı. Orkestralar sayesinde Burak TÜZÜN,    Orhun ORHON, Rengim GÖKMEN, HakanŞENSOY, Sunay MURATOV, Naci ÖZGÜÇ, Barış DEMİREZER, Erol ERDİNÇ gibi şefler ile çalıştı.

Antik Tınılar oda müziği grubunun bir üyesi. Oda müziği çalışmalarını Erdoğan DAVRAN, Ali DOĞAN, Ols CINXO ile  yaptı. Bireysel olarak Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisine, Turkish Viola Society kapsamında düzenlenen Ulusal  Viyola Günlerine, CSO’da düzenlenen Concertgebouw orkestra masterclassına katılım sağladı.

Bu Masterclasslar sayesinde Beste TIKNAZ MODİRİ, Marco MİSCİAGNA, Michael WATERMAN gibi isimler ile çalıştı. Lisans eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarında devam etmektedir.

Hazal Zübeyde HASIRCIOĞULLARI - Piyano

2003 yılında Ankara’da doğdu. 4 yaşında amcası Prof. Selahattin GÖRSEV ve   babası Cenan HASIRCIOĞULLARI ile solfej ve piyano eğitimine başladı. 2013 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nı kazandı.

2018 yılında Trt Ankara Radyosu Çoksesli Gençlik Korosu’na kabul edildi. 2018-2019-2020 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Gençlik Senfoni Orkestrası ve Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası’nın birçok konserinde yer aldı. Bu konserler sayesinde Burak TÜZÜN, Orhun ORHON ve Barış DEMİREZER gibi şeflerle çalıştı.

2019 yılında Prof. Ersin ONAY ve aynı yılın Temmuz ayında Gümüşlük Klasik   Müzik Festivali’nde Francesco LIBETTA, Konstanze EICKHORST ve Gülsin ONAY gibi usta piyanistlerin ustalık sınıflarına aktif olarak katıldı. Aynı yılın Haziran ayında TRT Radyo-3 “Genç Yetenekler” programına konuk oldu.

H.Ü. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Öznur ORBAY, Sibel ÖZGÜN ve Sanem BERKALP gibi öğretmenlerle çalıştı. CSO Ada Ankara’da düzenlenen “Gülsin ONAY ve Öğrencileri” konserinde yer aldı. Aynı yılın Mayıs ayında “Genç Solistler Konseri” kapsamında Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası ile W.A. MOZART’ın 21. Piyano Konçertosu’nu seslendirdi. 2022 yılının Aralık ayında Rus Piyanist Ksenia NOSIKOVA ile çalıştı.

Yazar Menekşe Tokyay ile “Harika Gençler” yazıları için röportaj verdi. Solo kariyeri haricinde oda müziği çalışmalarını Elif AKAR KOSMAN, Evrim TURAN, Ols CINXO ve Feza GÖKMEN ile yaptı. Aynı zamanda TED Senfoni Orkestrası’nın üyesi, TEMA Vakfı Gönüllüsü ve UNICEF Çocuk Hakları Atölyesinin bir üyesidir. Lisans eğitimine halen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı’nda Sanem BERKALP ile devam etmektedir.