Left Side Event

İzmir Çoksesli Korolar Festivali

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Kadın Koroları

İzmir Çoksesli Korolar Festivali’nde

İzmir Büyükşehir Belediyesi  ve Türkiye Polifonik Korolar Derneği İzmir Şubesi işbirliği ile 11-15 Mayıs tarihleri arasında “Çok ses, çok renk, çok nefes” sloganıyla ilk kez gerçekleşecek olan İzmir Çoksesli Korolar Festivali’ne Sevda-Cenap And Müzik Vakfı iki korosu ile katılıyor. SCAMV Kadınlar Korosu ve Dostluğun Sesi Korosu pandemi sonrası ilk turnesini İzmir’e gerçekleştirecek ve açılış kortejinde yer alacak ve festivalde katılımcı korolar ile buluşacak.

75 koronun katılımıyla gerçekleşecek Festivalde şef Cihan Can yönetimindeki SCAMV Kadınlar Korosu 12 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da, şef Zuhal Kaynar yönetimindeki SCAMV Dostluğun Sesi Korosu 13 Mayıs Cuma günü saat 15.00’da klasikler, farklı ülkelerin çokseslendirilmiş halk türküleri ve film müziklerinden oluşan repertuarlarıyla Elhamra Sahnesi’nde konser verecek.

Kadınlar Korosu,

Ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda- Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde kadınların müzikle üretmelerini sağlamak, yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek, gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak, boş zamanları değerlendirmek, müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak amacıyla 17 Kasım 1999’da kuruldu. Çağdaş Türk kadını kavramına sahip çıkarak, Ankara ve ülke genelindeki eğitim kurumları, Dernek ve Vakıflar ile amaçlarına uygun sosyal sorumluluk etkinliklerinde yer almakta,  değişik illerdeki korolar şenliklerine aktif olarak katılmaktadır. Yurt dışında da şenlik ve festivallere katılan koronun şefi Cihan Can 'Bütün Kadınlar Şarkı Söylemeli'  sloganıyla müzik yolculuğuna devam ederken tüm kadınları müziğe davet ediyor.

Dostluğun Sesi Korosu,

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Dostluğun Sesi Korosu Şef Zuhal Kaynar yönetiminde Ocak 2016 ‘da başladığı çalışmalarını yeni katılımcıları ile sürdürüyor. Çeşitli meslek gruplarından gelen kadınlardan oluşan Dostluğun Sesi Korosu Türk ezgilerinden dünyanın değişik yörelerinin halk ezgilerine, 50-60’ların film müziklerinden bugünlere, protest şarkılardan kadın şarkılarına uzanan bir repertuara sahip. Altı yıllık sürede özel konserleri yanında sosyal ve kültürel içerikli birçok etkinliğe konserleriyle katkıda bulunan Dostluğun Sesi Korosu bu anlamda Türk- Amerikan Derneği, Türk-Çin Kadın Dernekleri, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneği, Dil Derneği gibi dernekler yararına konserler vermiştir.