Dostluk Konseri

DMD Çoksesli Karma Koro

DMD Çoksesli Karma Koro, nam-ı diğer “Çizakça Çoksesli Oda Korosu” 1994 yılında Prof. Murat Çizakça tarafından kurularak İstanbul Avrupa korosu şefi Yeşuo Aroyo şefliğinde çalışmalarına başladı. 1996 senesinde Leyla Çizakça, Parkan Sanlıkol ve Sezan Kaya’dan oluşan koro yönetimi oluşturuldu ve aynı sene koronun şefliğini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi  Müzik Eğitimi  bölümü öğretim elemanı Azeri besteci Hasan Adıgüzelzade üstlendi.

2002 senesinden itibaren Bursa Nilüfer Belediyesi imkânları ile çalışmalarını sürdüren koro “Nilüfer-Çizakça Çoksesli Korosu” adı altında çalışmalarına devam etti. 2004-2005 senesinde Uludağ Universitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü öğretim elemanı Gülnihal Gül’ün şefliği altında çalışmalarını devam ettiren koro, 2006 senesinden sonra, koristlerin koronun sponsoru olmaya başlamasıyla   bağımsız bir yapı içinde Bursa Anadolu Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde okulun koro öğretmeni Şef Levent Sezgin ile çalışmalarını sürdürdü.

2009 senesinde Dünya Müziği Derneğinin kurulmasıyla ‘’Dünya Müzik Derneği Çoksesli Korosu olarak çalışmalarına devam eden koroyu 2011 yılında müzik öğretmeni Suat Şahin çalıştırmaya başladı.

2013 Kasım ayından itibaren koronun şefliğini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sezen Özeke üstlendi. 2015 sezonu itibariyle koronun şefliğini Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi bölümü öğretim üyesi Dr. Gülnihal Gül üstlenmiştir.

DMD Çoksesli Korosu, çeşitli yaş ve mesleklerden (17-77 yaş arası aşçı, avukat, çevre-kimya-endüstri mühendisleri, diş hekimi, doktor, eczacı, öğretmen, ev hanımı, mimar, muhasebeci, tekstil işçisi vb.) seçkin müzikseverlerin oluşturduğu şehrimizin ilk ve tek, ülkemizin de sayılı amatör Çoksesli korolarından biridir.

DOSTLUĞUN SESİ KOROSU

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı kursları bünyesinde  Ocak 2016’da “Dostluğun Sesi” Korosu Şef Zuhal Kaynar   yönetiminde çalışmalarına başlamıştır.

Çoksesli müziğe gönül vermiş farklı mesleklerden kadınların oluşturduğu grup, yeni katılımlarla sayıca giderek   büyürken repertuarını da her geçen yıl genişletmektedir.

Üç yıllık sürede özel konserleri yanında sosyal ve kültürel içerikli birçok etkinliğe konserleriyle katkıda bulunan   Dostluğun Sesi, bu anlamda Türk-Amerikan Derneği, Türk-Çin Kadın Dernekleri, Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim   Geliştirme Derneği, Dil Derneği gibi dernekler yararına konserler vermiştir.