Cesur Pembe Kedi Müziğin Peşinde

KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE

CESUR PEMBE KEDİ MÜZİĞİN PEŞİNDE RESİM SERGİSİ

Yelda Cavga tarafından yapılan ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’na bağışlanan Cesur Pembe Kedi Müziğin Peşinde Resim Sergisi, Kültür ve Turizm Bakanlı tarafından düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nde yerini aldı.

“Çok düşünen, çok sorgulayan, çok meraklı bir kedi. Cesur mu, cesur...” böyle başlıyor Cesur Pembe Kedi’nin varoluşu.

Sıradışı bir kedi, sıradışı bir sergiye konu oluyor. Duyduğu esrarengiz müziğin peşinden giden meraklı kedinin bir günü anlatılıyor tablolarda. Kumaşlara boyanmış resimlerle, bir dizi öykü aktarılıyor.

Yelda Cavga ile Sevda Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel’in ortak projesi olan bu sergi, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın ders odalarının yeniden düzenlenmesi fikriyle oluştu. Yelda Cavga’nın ilk kişisel sergisi olan Cesur Pembe Kedi, 2018’in Ocak-Mart ayları arasında And Sanat’ta, Nisan ayında 35. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında Bilkent Konser Salonu’nda, Ağustos ayında Esenboğa Havalimanı’nda TAV Galeri Ankara'da sergilendi.

Bir çeşit müzikli masal olan seri, özellikle küçük yaştaki kursiyerlerin ilgisini çekmek, araştırmaya ve öğrenmeye teşvik etmek için planlandı. Öykülerde masal ve efsane kahramanlarına rastlanırken, önemli bestecilerin eserleri de ipuçlarıyla bilmece tadında sunuluyor. Tablolar Vakfımızın Koleksiyonu’nda yer alıyor.

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Koleksiyonu 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında Ankara Kalesi And Cafe Sergi Salonunda Sanat Severler ile buluşacak.