Left Side Event

22.Türkiye Korolar Şenliği

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın 22 yıldır desteklediği
22.Türkiye Korolar Şenliği Başlıyor…

Türkiye Polifonik Korolar Derneği’nce bu yıl 22’incisi düzenlenen “Türkiye Korolar Şenliği”ne, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı da 22 yıldır aralıksız destek veriyor ve korolarıyla da katılıyor. Vakıf bünyesinde çalışmalarını sürdüren SCAMV Kadınlar Korosu ve Vakfın çalışmalarını mekan sponsorluğu ile desteklediği Farkındalık Korosu şenlikte konser verecek.

27 Mayıs – 4 Haziran 2017 tarihleri arasında 95 koronun katılımıyla yapılan Şenlik programında, Türkiye Korolar Şenliği'ne ve koro müziğinin gelişmesine önemli katkıda bulunan ve geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz değerlerimiz için bölümler ayrılmıştır;

• 28 Mayıs 2017 Pazar günü Saat: 16.00'da başlayan bölüm besteci ve müzik eğitimcisi ve TKŞ Değerlendirme Kurulu üyesi merhum Sefai Acay anısına,

• 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü Saat 19.00'da başlayan bölüm, Sevda Cenap And Müzik Vakfı başkanı merhum Mehmet Başman anısına ve

• 4 Haziran 2017 Pazar günü Saat: 17.30'da başlayan bölüm de TPKD Dernek Korosu sanatçısı Ayşegül Kutlu Demirsoy anısına düzenlenmiştir.

Çoksesli müzik ve özellikle koro yaşantısının hayranı ve sanat hamisi, izleyicisi  SCA Müzik Başkanı Mehmet A.Başman’ın anısına gerçekleşecek oturumda kendisinin kuruluşundan itibaren çalışmalarına gerek kişişel gerekse Vakıf olarak maddi ve manevi katkı verdiği şef Cihan Can yönetimindeki Farkındalık Korosu, 29 Mayıs Pazartesi günü, saat 19.00’de ki oturumda yer alması da ayrı bir önem taşıyor.

95 koronun katılımıyla yapılan bu şenliğe şef Cihan Can yönetimindeki SCAMV Kadınlar Korosu da 1 Haziran Perşembe günü, saat 19.00’de, Zafer Koleji Erhan Demir Konferans Salonu’nda konser verecek.

Kadınlar Korosu, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde, ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden kadınların müzikle üretmelerini sağlamak, yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek, gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak, boş zamanları değerlendirmek, müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak amacıyla 17 Kasım 1999’da kuruldu. Çağdaş Türk kadını kavramına sahip çıkarak, Cumhuriyet Koroları organizasyonlarında yer almakta ve Türkiye Polifonik Korolar Derneğinin düzenlediği değişik illerdeki korolar şenliklerine aktif olarak katılmaktadır.'Bütün Kadınlar Şarkı Söylemeli'  sloganıyla müzik yolculuğuna devam etmekte olan Cihan Can, tüm kadınları müziğe davet ediyor.

Ayrıca Vakıf şenliğin başlangıcından bu yıla kadar her yıl destek vermektedir. Vakfın diğer koroları, şef Pınar Alpay Yüksel yönetimindeki 21 yıldır aralıksız Akyurt Çocuk Korosu ve şef Fatma Bildiren yönetimindeki JM Ankara Çocuk Korolarıyla da katılım sağlamıştır.