Çanakkale Uluslararası Koro Festivali

6.Çanakkale Uluslararası Koro Festivali Başlıyor

Ülkemiz ve Dünyanın dört bir yanından koroları, Çanakkale’nin eşsiz tarihi değerlerini ve güzelliklerini, festival kültüründe altıncı kez bir araya getiren, Çanakkale Uluslararası Koro Festivali

9 – 24 Temmuz 2022 tarihleri arasında saat 20.00’da ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezinde başlayacak.

12’si Türkiye’den 9’u yurtdışından toplamda 21 koronun, yüzlerce müzikseverle buluşacağı “Çanakkale Uluslararası Koro Festivali’ne, Sevda- Cenap And Müzik Vakfı da Kadınlar Korosuyla katılıyor. Şef Cihan Can yönetimindeki SCAMV Kadınlar Korosu 20 Temmuz Çarşamba günü, saat 13.00’da İÇDAŞ Kongre Merkezinde sahneye çıkacak, sonrasında koromuz aynı gün Morabbin Parkında saat 20.30’da açık hava konseri verecek. Koromuza piyanist Kemal Evren Kalaycıoğlu eşlik edecek.

SCAMV Kadınlar Korosu, Ülkemizde çoksesli müziğin tanıtılmasına, benimsenmesine ve geliştirilmesine her türlü olanakları ile hizmet eden Sevda- Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde kadınların müzikle üretmelerini sağlamak, yarım kalmış eğitimlerini sürdürmek, gizli yeteneklerini ve bastırılmış duygularını açığa çıkarmak, boş zamanları değerlendirmek, müzikle sevgi, saygı ve dostluk ilişkileri kurmak amacıyla 17 Kasım 1999’da kuruldu. Çağdaş Türk kadını kavramına sahip çıkarak, Ankara ve ülke genelindeki eğitim kurumları, Dernek ve Vakıflar ile amaçlarına uygun sosyal sorumluluk     etkinliklerinde yer almakta,  değişik illerdeki korolar şenliklerine aktif olarak katılmaktadır.  Yurt dışında da şenlik ve festivallere katılan koronun şefi Cihan Can 'Bütün Kadınlar Şarkı Söylemeli'  sloganıyla müzik yolculuğuna devam ederken tüm kadınları müziğe davet ediyor.

Detaylı Bilgi için http://www.canakkalechoirfestival.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.